Vlootuitbreiding

Sinds afgelopen donderdag zijn we de trotse bezitters van 8 optimisten. Opgeborgen  in de containers, wachtend op mooi zeilweer in de lente. Dachten we…..

Zoals het echte scouts betaamd hebben een aantal scouts zich laten uitdagen en zijn gaan zeilen. Prachtig om te zien, die kleurige bootjes op het water. Ideaal om te leren zeilen. Geen harde wind, niet al te koud dus prima zeilweer.

Het was een leerzame ochtend. Wat hebben we geleerd? Optimisten gaan echt snel om, water is echt nat en in januari ook echt koud. Dat ons veiligheidsprotocol in dat soort situaties werkt dankzij het kordate optreden van onze leiding en dat we oplettende buren hebben. ( er ligt een bootje op zijn kop in het water; die hoort toch bij jullie? )

Kortom, niks voorjaar….niks wachten….gewoon zeilen!!