Zonnepanelen

Een paar maanden geleden werd het plan opgevat om eens te kijken of we wellicht zonnepanelen konden plaatsen op ons gebouw.

Voordelen als eigen energie opwekken, goed voor het milieu, investering  waren duidelijk maar je krijgt ze niet voor niets. Het is inderdaad een investering en een flinke. Toch lieten de initiatiefnemers zich niet uit het veld slaan. Via crowdfunding wisten ze een deel van de investering binnen te halen en daarnaast vonden ze een gewillig oor bij het Puur Hoorn, het duurzaamheidsprogramma van Gemeente Hoorn.

Afgelopen weekend was het zover. De zonnepanelen werden geplaatst met behulp van onze vrijwilligers tezamen met de technicus van Zonnepanelen Westfriesland.

Een geweldige samenwerking van verschillende kanten met een heel mooi resultaat. De reguliere meter staat nu al een paar dagen stil en met het zonnetje van de afgelopen dagen zien we de opbrengst van de panelen nu al stijgen. 

Op naar een zeer zonnig 2018!