NLDoet2018

Omdat het vorig jaar een groot succes was, hebben we ons dit jaar weer opgegeven voor NL Doet. Mensen die een dagje de handen uit de mouwen willen steken worden gekoppeld aan een een stichting, vereniging, of zorginstelling. Op deze manier wil NL Doet aandacht vragen voor vrijwilligerswerk in Nederland.
Vele bedrijven en scholen melden zich aan en de organisatie van NL Doet zorgt voor een match.
Bij ons kwamen 10 leerlingen van de Oscar Romero.

Om 9 uur stonden ze klaar om te schuren en te schilderen van bankjes, balken, kozijnen, wc en de vlaggenmast.

De leerlingen werden ingedeeld in groepjes bij de diverse werkzaamheden. Schuurmachines, schuurpapier, verfrollers, verf, overalls en beits kwamen tevoorschijn en iedereen kon aan het werk. Inclusief de lerares die ook druk aan het schuren en verven was.

Net als vorig jaar was het prachtig weer dus het schuren is grotendeels buiten gebeurt in het zonnetje.

Samen lunchen, nog wat klussen afmaken en daarna het water op als afsluiting.  Helaas zonder wind  maar gelukkig ook zonder ijs konden ze toch beetje meemaken hoe het is op het water en wie weet hebben we nieuwe vrijwilligers ermee binnen gehaald 🙂

Een geslaagde dag!