NLDoet2019

Waterscouts zoeken droge plafonds!

In november 2018 waren we tijdens een mooi initiatief van het Vrijwilligerspunt  en de Westfriese Uitdaging , namelijk Beursvloer 2018,  in contact gekomen met het bouwbedrijf Heddes.

Wij waren op zoek naar een bedrijf wat ons als waterscouts “droge plafonds” kon leveren.  Sander Mul van Heddes was enthousiast en wilde ons graag helpen. Principe van de Beursvloer is dat de vragende partij een dienst/product als tegenprestatie aanbiedt maar daar ging het Sander niet om. 

Uiteraard is het leuk dat zij in ons mooie gebouw een keer een uitje kunnen organiseren voor het bedrijf maar hij vond een andere voorwaarde belangrijker. Namelijk  dat jongeren zouden mee helpen. Om hen te laten kennismaken met het mooie vak van timmerman.

Een ideaal moment was 15 maart 2019 tijdens NLDoet.

Op die dag komen er elk jaar scholieren van de Oscar Romero uit Hoorn om bij ons klussen op te pakken.

Om 8 uur begonnen de heren van Heddes vol overgave aan de klus. In  de 2 wc/doucheruimtes moesten de plafonds vervangen worden door vochtbestendige plafonds.

Rond 9 uur waren de leerlingen ook in het gebouw en werden de klussen verdeeld. Ze gingen binnen druk aan de gang met schuurpapier, verf, kwasten en buiten met de hogedrukreiniger .

Voor de gezellige gezamenlijke lunch waren er al een paar radiatoren en de voordeur geverfd,  de voorkant van het gebouw helemaal schoongespoten,  het oude plafond in de heren wc/doucheruimte was eruit gehaald en bij de dames wc/douche ruimte zat het nieuwe plafond er in.

’s Middags is er nog heel hard gewerkt door zowel de leerlingen als de mannen van Heddes. Tweede plafond erin, onze boten en container schoongespoten, masten voorzien van olie en wc ruimte in de loods geschilderd

Een impressie kun je vinden op facebook bij  VPVHoorn  

Wij zijn heel blij met al het werk wat er is gedaan en bedanken  de leerlingen van de Oscar Romero die echt heel hard hebben gewerkt, de mannen van Heddes voor hun mooie werk, Vrijwilligerspunt voor de organisatie van de Beursvloer, NLDoet voor hun goede initiatief en geldelijke bijdrage en natuurlijk onze vrijwilligers voor de voorbereiding en begeleiding van deze dag.

Een mooie dag vol met verschillende samenwerkingen zoals scouts het graag zien !