30 juni 2019

Voor het 2e jaar hebben we door een samenwerking met KinderKledingBank en Lionsclub Hoorn, weer ruim 100 kinderen een heerlijke dag laten beleven rondom ons gebouw.

Het begon met een stralend zonnetje zo rond 10 uur nadat de eerste kinderen al ongeduldig even na 9 uur ons terrein op waren gewandeld.

Alle kinderen waren ingedeeld in groepjes van 8 a 9 kinderen met 2 begeleiders welke te herkennen waren aan hun eigen kleur t- shirt per groepje.

Elk t -shirt werd uniek gemaakt. Niets leukers dan tekenen op je shirt, nou ok…  tekenen op iemand anders zijn shirt 😊

Na een welkomstwoordje, waarin iedereen vooral veel water drinken en zonnebrand smeren werd geadviseerd, gingen de groepjes naar de 3 verschillende onderdelen.

In het park met veel sportieve activiteiten, rond het gebouw met o.a. spannende proefjes-kampvuur- sleutelhangers knopen- schminken- vuurtjes blussen en als derde onderdeel: zeilen!

Gedurende de dag zouden alle groepjes de 3 onderdelen afgaan met tussendoor voor iedereen patat en snacks. Naast de vele liters limonade was het eten zeer welkom en erg lekker.

Het was uitermate goed weer om te zeilen, dat maakte het zeilen helemaal een mooie ervaring. Een heleboel kinderen waren nog nooit op een boot geweest, laat staan een  zeilboot dus super spannend voor ze.

De gezichtjes waarmee ze de boot uitstapten spraken boekdelen; ze hadden het geweldig gevonden.

Tegen 4 uur stonden de ouders klaar om de kinderen op te halen maar eerst werden we nog verrast door een optreden van 1 van de ouders met zijn zoon als traditionele Dervish  dansers.

Heel kleurrijk en mooi maar ook vreselijk knap en moeilijk.  Het was een mooie afsluiting van een bijzondere dag.

Bijzonder door alle partijen die zich belangeloos hebben ingezet met personen, hun tijd en materialen.  Niet alleen vandaag maar gedurende de hele voorbereiding van deze zeer goed en strak georganiseerde dag.

Bijzonder voor ons als vereniging om de kinderen met allerlei facetten van het scoutingspel kennis te laten maken.

Maar vooral bijzonder omdat we zoveel kinderen een dag hebben laten beleven waar ze hopelijk nog vaak aan terug zullen denken.