Samen VPV Weekend 2019

Een vliegende start van het nieuwe seizoen, dat moeten we samen doen.
Dat plan werd opgevat vlak voor de vakantie en rondgestuurd naar leiding en leden.

Het nieuwe seizoen zouden we gelijk beginnen met een kamp met alle leden bij elkaar.
‘S ochtends opkomst in je “oude” speltak, ’s middags overvliegen en gelijk een opkomst in je nieuwe speltak en dan ’s avonds een gaaf avondspel met zijn allen.

In de zomervakantie zijn er veel voorbereidingen getroffen en afgelopen weekend was het dan zover. Wat een opkomst: 27 kinderen en in totaal 18 leden vanuit leiding/bestuur en andere mensen die betrokken zijn bij de vereniging. En dan hebben we het niet eens over de leden die even zijn komen aanwaaien, ouders die zijn komen kijken samen met de opa’s, oma’s, broertjes en zusjes tijdens het overvliegen.

Na een gezamenlijke opening waarbij we helaas afscheid moesten nemen van de beverleiding maar hen uiteraard uitgebreid bedankten voor het draaien van hele leuke beveropkomsten, onze super lotenverkopers in het zonnetje werden gezet maar ook nieuwe instructeurs in onze vereniging konden verwelkomen, begon de laatste opkomst in je oude groep. Bij de ene groep mocht diegene die wegging het programma bepalen, in de andere groep gezellig samen spelletjes voor de laatste keer.
Het weer was ons de ochtend goed gezind, openen ging bijna droog, de opkomsten ook.

Ondertussen werden er voorbereidingen voor de lunch getroffen en lagen de eerste onderdelen voor het overvliegen al klaar.
Met bijna 50 man werd er gelunched op z’n scouts:
1 grote tafel vol met borden, brood, beleg, drinken en bestek.
Je komt je broodje maken en gaat daarna met je broodje in de hand weer weg. Het was een drukke bedoening en iedereen had blijkbaar heel erg honger: tig pakken kaas-ham-salami-gekookte worst- yam-hagelslag-pindakaas- yogidrink- melk gingen op en daarbij bijna 9 hele broden!

Nadat alles was opgeruimd, ook hoognodig door de vele wespen die ook wel zin hadden in een zoet broodje, gingen de activiteiten voor het overvliegen beginnen.
Ondertussen was de  horecaploeg alweer aan de gang om voor bijna 50 man pasta te gaan maken met 2 verschillende sausen.
Paprika’s, uien, tomaten, kipfilets, alles moest eerst gesneden worden en daarna werd er ruim 4 (!) kilo pasta gekookt.

Het heeft wel zo nu en dan wat geregend, wat ook weer een hele mooie regenboog opleverde, maar bij overvliegen is het de bedoeling dat je nat wordt, al dan niet geholpen door moeder natuur, dus iedereen was er op voorbereid.
Toch was het wel lekker om na het overvliegen even onder de warme douche te staan en droge kleren aan te doen.

Al was het best moeilijk voor sommige om die dan weer droog te houden door te gaan spelen in de doucheruimtes 😉

Ondanks de grote hoeveelheden die tijdens de lunch waren genuttigd ging een broodje warme knakworst bij het kampvuur er daarna bij iedereen goed in.

Nu was het tijd om kennis te gaan maken met je nieuwe speltak en daarvoor was het casinospel bedacht. Bij verschillende opdrachten kon je muntjes inzetten als je dacht die opdracht ook te kunnen behalen ( mede door samenwerken met elkaar ), – raden/voelen wat er in bakken zit zonder te kijken- als eerste je draadje doorbranden boven een zelf aangestoken kampvuurtje of spelletje kaarten- , zo ja dan mocht je je muntje houden en die kon je aan het einde inleveren voor snoep. Dus hoe meer opdrachten geslaagd waren, des te meer muntjes had je nog om in te leveren.

Stipt 6 uur, geheel op schema, stonden er 50 borden en bestek klaar aan 3 lange tafels voor het avondeten. Chapeau voor de chefkok, de sauzen ( rode saus met gehakt en groentes en een witte saus met kip en groentes ) vielen letterlijk goed in de smaak en de ruim 4 kilo pasta ging helemaal op.

En toen……
Toen was het tijd voor het avondspel…
Een spannend verhaal met elementen als morsecodes, smokkelen, verdwenen surfer en varen in het donker om uiteindelijk te “landen” op een strandje met een kampvuur.

Dik ingepakte kinderen met dikke truien, regenpakken en reddingsvesten vertrokken in de boten op weg naar avontuur.

Mooi gezicht, zowel vanaf het strandje als vanaf het water en ongetwijfeld iets wat de kinderen zich lang zullen blijven herinneren. Maar ook voor de leiding is in het donker varen altijd een mooie ervaring.

Tussen 11 en half 12 was iedereen weer terug op het gebouw en gingen de kinderen zo langzamerhand allemaal naar bed.

De leiding heeft het daarna nog erg gezellig gehad met kampvuur, drinken, chips en kebab. 🙂

Zondagochtend bleef het lang stil in het gebouw. Pas na flink wat herrie maken wilden de kinderen een beetje wakker worden, het was toen al tegen half 9. Het was de bedoeling dat er die ochtend nog gezeild ging worden maar om half 12 zouden de kinderen weer opgehaald worden.

Dus na een gezellig ontbijt, waarbij er zelfs voor een paar uitverkorenen gebakken ei was, werden snel alle spullen al ingepakt en bij elkaar gezet zodat iedereen weer dik ingepakt met weer als belangrijkste kledingstuk een regenpak zeilend het Markermeer op kon gaan.

Ondertussen werd er door de achterblijvers al flink opgeruimd, geveegd en spullen weer op de juiste plek gezet.

Rond half 12 kon er gezamenlijk afgesloten worden en de kinderen opgehaald door hun ouders.

Daarna is er nog hard gewerkt om het gebouw helemaal schoon te maken en konden ook alle vrijwilligers welverdiend van een rustige zondagmiddag gaan genieten.

Iedereen ontzettend bedankt voor de inzet, het was een echt Samen VPV Weekend!