Vacatures

Wij zijn op zoek naar een nieuwe Voorzitter en Secretaris!

Vaandrig Peetoom Vendel (VPV) is dé waterscoutingvereniging van Hoorn en omstreken en zorgt voor een leuke en spannende vrijetijdsbesteding. De vereniging met zo’n 100 leden is onderdeel van Scouting Nederland en biedt ieder kind een veilige en leerzame speelomgeving en biedt jongeren uitdagende activiteiten aan.
Ons motto is ‘ Samen Jezelf Zijn’.
Ben jij een enthousiaste en daadkrachtige vrijwilliger, op zoek naar een nieuwe uitdaging, waarbij je de mogelijkheid krijgt om in Hoorn betekenisvol te zijn voor de ontwikkeling van kinderen? Vind je het leuk om, samen met andere vrijwilligers, te bouwen aan een vereniging die een belangrijke vormende rol speelt in de levens van velen? En ben je hiervoor een paar uur in de week beschikbaar, dan zijn wij op zoek naar jou!

Er zijn 2 vacatures:

Enthousiaste en energieke voorzitter (V/M)

Functieprofiel
Je bent een ervaren, verbindende voorzitter en laat je graag zien bij zowel bijzondere maar ook reguliere activiteiten. Met jouw natuurlijke leiderschap werk je aan de trots en het zelfvertrouwen van een vereniging barstensvol potentieel. Haal jij eruit wat in VPV zit?

Scouting is populair! Dat vraagt om een toekomstbestendige koers waarin zowel leden als leiding en nieuw aan te trekken vrijwilligers een onmisbare rol spelen. Je bouwt verder aan het beleid en de versterking van het zittende bestuur. Een achtergrond in scouting is mooi meegenomen maar het is geen vereiste. VPV is vooral op zoek naar een ervaren voorzitter die vorm kan geven aan de ambities en de toekomst van onze waterscoutinggroep.
Netwerken zit in je genen. Je vertegenwoordigt VPV intern en extern en slaat actief een brug naar onze omgeving, zoals de gemeente, het hulpvaardige bedrijfsleven, naburige scoutingorganisaties en andere verenigingen.

De voorzitter die VPV zoekt,
– houdt van mensen en bewaart en bewaakt de goede sfeer en het veilige gevoel die kenmerkend zijn voor VPV
– maakt actief werk van het werven van vrijwillige hulp van ouders, oud-leden en andere geïnteresseerden
– woont regelmatig verenigingsactiviteiten bij en stimuleert leden, leiding en vrijwilligers om hieraan
bij te dragen
– bouwt met enthousiasme verder aan het netwerk van VPV
– leidt groeps- en bestuursvergaderingen en brengt daarin structuur aan
– bouwt met bestuursleden het meerjarenbeleid uit en bewaakt dat het daadwerkelijk wordt uitgevoerd
– waarborgt de ontwikkelingslijn voor leden (de Rode Draad)
– motiveert, stimuleert en adviseert leden

Inschatting tijdsbelasting
Circa 10 uur per maand, op vrijwillige basis

Daarnaast zijn wij ook op zoek naar een nieuwe secretaris.

Secretaris (V/M)

Functieprofiel
Je bent secretaris van het bestuur van de vereniging voor waterscouting in Hoorn (VPV). Als secretaris ben je verantwoordelijk voor verslaglegging van afspraken van de vergaderingen en voor het verzamelen en bewaren van informatie van de vereniging.
Wat doet de secretaris?
– Verslaglegging en actiepunten vergaderingen
– Correspondentie en administratieve contacten beheren
– Plannen van de vergaderingen
– Aanvragen van Verklaring Omtrent Gedrag voor vrijwilligers
– De secretaris maakt deel uit van het bestuur

Inschatting tijdsbelasting
– We vergaderen 3 a 4 maal per jaar
– Circa 4 uur per maand, op vrijwillige basis

Belangrijk voor beide functies
– Je bent minimaal 18 jaar of ouder.
– Je hebt affiniteit met scouting en liefst met nautisch gevoel.
– Je bent bereid een Verklaring Omtrent Gedrag aan te vragen of kunt deze overleggen.
– Je bent bereid je voor deze functie in te zetten en ook zelf hierin verder te leren.

Wij bieden als vereniging: 
– Een onbetaalbare beloning voor jouw inzet: je ziet kinderen en jonge mensen groeien en zich ontwikkelen door een plezierige en uitdagende vrijetijdsbesteding waarbij ze hun eigen grenzen leren te verleggen
– Toegang tot een bestuurlijk, maatschappelijk en economisch netwerk dat sympathiek tegenover onze maatschappelijke doelen staat
– Ontwikkelings- en opleidingskansen binnen het brede aanbod van Scouting Nederland

Voor meer informatie en de procedure kun je MAILEN naar bestuurslid Marike Bron of gebruik ons contactformulier.